مدیر دفتر اجتماعی سیاسی حوزههای علمیه گفت: ضرورت توحید و تقریب مذاهب و ایجاد وحدت در میان مردم، همواره وظیفه اصلی و ثابت در شریعت اسلام به شمار می رفته است و صرفا منوط به وجود دشمن مشترک نیست، بلکه وظیفه ای دینی است.
قائم مقام جامعه محمدیه اسلام آباد اظهار داشت: تمام گروه ها و فرقه های اسلامی در طول تاریخ هر زمان که متحد بودند، به اهداف بلند و مهم خود رسیدند و هر زمان که به تفرقه دچار شدند، همواره از سوی کفار شکست خوردند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تأکید کرد: حل اختلافات میان مذاهب تنها به دست عالمان دینی میسر نمی شود، مسئله تقریب در عرصه سیاسی- دیپلماسی نیز باید دنبال شود.
رییس جبهه متحد علمای پاکستان اظهار داشت: قدرتهای استعماری به وسیله مزدوران خود در میان مسلمانان اقدام به ایجاد تفرقه و اختلاف میکنند و فضای تکفیری را در جهان به وجود میآورند. این مزدوران در واقع با پوشش اسلامی از یهودیان دستمزد میگیرند و به ایجاد اختلاف در بین مسلمانان میپردازند.
استاد دانشگاه بنگلادش گفت: امام خمینی (ره) برای اتحاد مسلمانان، از دوازده تا هفده ربیع الاول را به عنوان هفته وحدت اعلام کردند تا به این مسئله مهم توجه دهند که اگر اختلافات جزئی خودمان را کنار بگذاریم و با هم متحد بشویم، به موفقیت های خیلی بزرگی می رسیم.
مولوی شاهد علیخان اظهار داشت: امت اسلامی میتواند با تکوین بنیادهای تمدن نوین اسلامی و خروج از سیطره سیاسی و اقتصادی دشمن، خود را از سلطه استکبار جهانی نجات دهد. در واقع اگر مسلمانان زیر چتر وحدت اسلامی قرار بگیرند، در پرتوی آن به امنیت ملی خواهند رسید.
مصری اظهار کرد: وحدت و توجه مسلمانان نسبت به یکدیگر قدرتی به آنان داد که اختلافات را کنار گذاشتند و سرنوشت حساسی را برای خود رقم زدند و توانستند محور مقاومت را در برابر استعمار تشکیل دهند و استکبار جهانی و جبروتش را در هم شکستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه تصریح کرد: دامن زدن به اختلافات بین شیعه و سنی، تحریک ملت ها و اقوام در جهان اسلام، شایعه سازی و شبهه افکنی، جلوگیری از آشنایی مسلمین نسبت به یکدیگر، بزرگ نمایی اختلافات و ...همه استراتژی آمریکا برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام است.
متولی آستانه چشتیه شهر احمد آباد ایالت گجرات گفت: اگر ما وحدت داشته باشیم و گرد یک محور جمع شویم، هیچ کس نمی تواند به ما ضربه بزند. بیایید برای برادران خود در هر نقطه از جهان که باشند، اگر نیازمند و یا در مصیبت هستند، فریاد خود را بلند کنیم.
عضو شورای عالی مجمع تقریب در ترکیه تاکید کرد: وحدت، ستون فقرات امت اسلامی است. ما میتوانیم با استفاده از این همدلی و همکاری در مقابل چالشهای فرقه گرایی بایستیم. اگر از این فرصت استفاده نکنیم، دشمنان سوءاستفاده میکنند.
استاد حوزه و دانشگاه ایرانشهر اظهار داشت: امت به معنای جماعت، دسته و گروهی است که در یک مسیر حرکت می کنند و دارای آداب و رسومی هستند. تاکید بر امت واحده به این معناست که کسانی که به زبان های مختلف سخن می گفتند و با هم مشکل داشتند، زیر پرچم اسلام و سیره رسول الله (ص) جمع شدند.
دبیر کل کمیته امنیت علمای پاکستان تأکید کرد: تقریب میان مذاهب و مسالک را تشویق کنیم و تنافرات مذهبی را از دلهای خود پاک کرده و برای زندگی صلح آمیز تلاش کنیم.
امام جمعه اهل سنت شیراز اظهار داشت: اتحاد و انسجام همواره مورد تاکید امام راحل بوده و مسلمانان جهان را به آن فرا میخواندند. باید دانست ملتی پیروز است که با هم متحد بوده و عزت نفس داشته باشند، بنابراین بهترین دلیل و برهان برای حق گرایی و همدلی و تشکیل امت واحده، تمسک جستن به قرآن کریم و سنت رسول(ص) است که نمونه آن، شکل گرفتن رابطه اخوت بین مهاجرین ...
مدير مجتمع دينی سلطان العلمای بندر لنگه اظهار داشت: با لغو روادید بین کشورهای اسلامی، خطکشی ها و دیوارهای بی اعتمادی بین آنها از بین می رود و می توانند از ظرفیتهای یکدیگر در زمینه های مختلف از جمله گردشگردی استفاده کنند.